Zo heb je binnen 2 minuten koude wijn

wijn koud krijgen 2wine

De temperaturen nemen toe en daarmee de zonnige buitenfeestjes ook. Een lekker koud drankje is dan natuurlijk een absolute must. Maar hoe krijg je wijn zo snel mogelijk koud? Chill, het kost je maar 2 minuten. Hoe? Lees het hier!

Een goede serveertemperatuur is heel belangrijk - misschien wel het allerbelangrijkst - als het gaat om de wijnervaring. Om optimaal van de (witte) wijn te genieten, moet hij koud zijn. 

Fles vs blik: welke is veel sneller koud?

We kennen allemaal die momenten waarop je last minute naar een feestje gaat en geen wijn koud hebt staan. Of wanneer de tropische temperaturen ons land hebben bereikt en je zin hebt in verkoeling. In een koude rosé op een warme zomerse dag. Je rent naar de koelkast, maar helaas: er staat geen wijn koud. Dus race je naar de winkel om een fles te halen en zet ‘m gelijk in de koelkast. Maar dat is een tijdrovende klus. Voordat een fles wijn goed koud is, moet hij ongeveer een uur in de koelkast staan.

Trucje: binnen 2 minuten je wijn koud

Op zo’n moment is een blikje wijn veel handiger! Wij hebben zelfs een trucje waarbij je een blikje binnen 2 minuten koud hebt:

Men neme:

  • Een grote kom of wijnkoeler
  • Ijsblokjes 
  • Zout

Vul de kom of koeler voor de helft met koud water en de andere helft met ijsblokjes. Voeg hier 2 grote eetlepels keukenzout aan toe. Zout? Ja, je hoort het goed. Door water, ijs en zout te mengen, ontstaat er een reactie waarbij het vriespunt verlaagd wordt. Binnen 2 minuten kan de temperatuur van de drank dalen van 24 naar 5 graden Celcius!