Wijn voor onderweg! 7 x momenten waarop wijn uit blik ideaal is

momenten wijn in blik 2Wine

Een wijntje drinken op een festival met vrienden? Tijdens de buurtbarbecue in de straat? Of op de camping, als je ‘s avonds gezellig bij het vuur zit? Met de blikjes van 2Wine kun je overal, waar je ook gaat of staat, een lekker wijntje drinken. Zonder gezeul met grote flessen, breekbare glazen of onhandige kurkentrekkers.

Festivals, barbecues, picknicks: het zijn allemaal momenten waarop velen graag een wijntje drinken. Nu heb je natuurlijk niet altijd een fles wijn koud staat. Laat staan dat je een fles wijn gemakkelijk in je handtas of jaszak stopt voor onderweg. Wat nou als je die vrijheid wél kan hebben? Op ieder moment een kwalitatief goede witte wijn, rosé of brut. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

Reis licht! Wijn voor onderweg

Met de 2Wine blikjes stop je gemakkelijk een wijntje of twee in je tas, zonder het zware gewicht van een glazen fles. De blikjes wegen slechts 12 gram. Ook handig om ze weer te recyclen, want je stopt ze gewoon in je (jas)zak om ze vervolgens in de dichtstbijzijnde prullenbak te gooien.

Een paar momenten waarop wijn uit blik ideaal is:

1. Picknick

Wanneer het kwik stijgt, krijgen we meteen zin om te picknicken. Gezellig in het park of romantisch op het strand bijvoorbeeld. Blikjes bier en frisdrank staan misschien al op je paklijst, maar wat dacht je van blikjes wijn? Handzaam voor onderweg, toegankelijk en volledig recyclebaar. Zonder dat er ingeleverd wordt op smaak! Daarbij krijg je de blikjes heel snel koud. Handig als je vrienden last minute besluiten om naar het park te gaan.

Lees ook: Zo vul je de ultieme picknickmand.

2. Onderweg

Allereerst: do not drink and drive! Maar mocht je nou met de trein gaan of met de boot naar een waddeneiland, dan kan een blikje wijn erg handig zijn! En als je naar een feestje gaat met de fiets, hoe fijn is het dan als je geen rugtas met glazen flessen hoeft mee te sjouwen?

 3. Festivals

Op festivals schenken ze meestal wijn in plastic glaasjes. Maar wijn kun je ook gewoon uit blik drinken. Scheelt een hoop plastic glaasjes die verloren gaan en je hebt minder kans op wijnverspilling wanneer iemand dansend tegen je aan stoot. (We’ve all been there.) Daarbij blijft wijn uit blik langer koel. Wel zo verfrissend tijdens het dansen! En laten we eerlijk zijn: niks is een grotere tegenvaller dan lauwe wijn.

4. Op het strand

In de warme zomermaanden is het ideaal om wijn mee te nemen naar het strand. Maak er een gezellig middagje van met vrienden en neem een koelbox mee met een paar blikjes rosé. Of wat dacht je van een romantische borrel?  ‘s Avonds samen met je lief tijdens zonsondergang.

5. Met een barbecue

Of je nu kiest voor vis, vlees of vega: barbecue en wijn zijn een match made in heaven. Barbecueën is over het algemeen een staande gelegenheid. Gasten staan vaak rondom de barbecue en statafels. Wel zo ideaal dus om voor handzame drankjes te kiezen. En de tafel staat niet meer vol met glazen waarvan je niet meer weet welke van jou zijn.

Daarbij eet je tijdens een barbecue vaak verschillende dingen. Dan kan het lekker zijn om af en toe van wijn te wisselen. Blikjes zijn dan een uitkomst, want je hoeft niet elke keer een nieuwe fles te openen.

Lees ook: Deze wijn maakt jouw barbecue compleet!

6. Op de camping

Houd jij van kamperen? Dan zul je vast proberen om zo minimalistisch mogelijk te reizen. Plastic borden en bestek, mini-gasfornuisje om op te koken, handige backpack; het zijn allemaal essentials. En vergeet de wijn natuurlijk niet! Liever geen fles en wijnglazen natuurlijk, want scherven kunnen dan wel geluk brengen, als je ze weken later nog terugvindt in je auto, tent of koffer, dan ben je niet blij.

7. Op de boot

Wat is er leuker om in de zomer met een bootje te varen over het water bij jou in de buurt? Gezellig met vrienden door de Amsterdamse grachten met een fluisterbootje. Of over de uitgestrekte Loosdrechtse Plassen. Of hang de toerist uit in eigen land, en breng een bezoekje aan Giethoorn. Oh ja, en vergeet de wijntjes uit blik niet (voor degenen die niet achter het stuur zitten).