Hoe Koningsdag 2022 vieren? 5 tips!

blog koningsdag 2022 vieren 2wine

Liggen jouw oranje outfit en festivalkaartje al klaar? Laat die oranjekoorts maar komen! Tijdens Koningsdag 2022 vind je door het hele land gezellige feestjes. Weet je nog niet waar je heen moet? Wij geven je 5 tips om er een topfeest van te maken.

Het festivalseizoen is al afgetrapt, maar dat was slechts het begin. Tijdens Koningsdag 2022 mag eindelijk weer het dak eraf. De coronamaatregelen liggen in de prullenbak, dus dit jaar vieren we Koningsdag weer als vanouds. Gezellig op de boot met vrienden, naar de rommelmarkt met familie of dansend op een festival: hoe vier jij het? 

Lees ook: 7 x momenten waarop wijn uit blik ideaal is

1. Koningsdag in Maastricht

De koning viert zijn 55e verjaardag dit jaar in het zuiden van het land. In Maastricht, om precies te zijn. Vind jij het leuk om in het hart van het feestje te zijn? Dan moet je naar de Limburgse stad! Gedurende de dag zal vooral muziek een grote rol spelen. Zo treden dj-duo Lucas & Steve en André Rieu op. Aan het einde van de dag kan er worden gedanst op het Vrijthof, waar de band Rowwen Hèze voor de afsluiting zorgt.

2. Met een bootje door de grachten

Geen Koningsdag is compleet zonder ronddobberende bootjes in de grachten. Hóe fijn is het om het feestgedruis vanaf het water te aanschouwen? Gezellig met vrienden door de Amsterdamse grachten bijvoorbeeld. Vergeet vooral de wijntjes uit blik van 2Wine niet. Zo hoef je niet te zeulen met zware wijnflessen en hoef je geen vervuilende, plastic bekertjes mee te nemen.

3. Naar een festival

In bijna iedere stad (of dorp) is wel een leuk koningsdagfestival te vinden. Groot- of kleinschalig, het is maar net wat je leuk vindt. Op het Chasséveld in Breda kun je tijdens 538 Koningsdag losgaan op een enorme line-up aan artiesten. Ook op Kingsland in Amsterdam, Rotterdam of Groningen moet je zijn voor grote muzikanten (o.a. Martin Garrix en Afrojack).

4. Naar de vrijmarkt

De vrijmarkt is natuurlijk kenmerkend voor Koningsdag. Het is de uitgelezen kans om tweedehands spullen te verkopen of op de kop te tikken. In bijna iedere plaats is wel een vrijmarkt te vinden. Amsterdam puilt uit van de kleedjes, de Jordaan wordt met zijn vele kraampjes weer ouderwets gezellig. Ben je op zoek naar de echte pareltjes? Kijk dan even in Amsterdam Oud-Zuid. In Eindhoven is een van de grootste vrijmarkten van Nederland: de Oranjemarkt. Of ga naar Utrecht, naar de 24 uur-durende Koningsmarkt.

5. Koningsnacht

En vergeet natuurlijk Koningsnacht niet! Traditiegetrouw wordt op de nacht van 26 op 27 april de oranjegekte afgetrapt. Door het hele land vinden feestjes plaats die doorgaan tot de late uurtjes. In Enschede is bijvoorbeeld de Qmusic the Party FOUT!. Een festival waar geldt: hoe fouter, hoe beter. Andere feesten zijn het Oranjekoorts Koningsnacht Festival in Delft, Kingsize in Arnhem of Vunzige Deuntjes in Amsterdam.

Dit is de perfecte wijn voor Koningsdag!

Ben je nou op zoek naar een handig wijntje om mee te nemen met Koningsdag? Wat dacht je van wijn in blik? Met Koningsdag dans en loop je vaak van festivalterreinen naar vrijmarkten. En van park naar buurtfeest. Vaak neem je zelf drankjes mee, maar een fles wijn meezeulen is niet bepaald handig. Blikjes daarentegen zijn licht, handzaam én blijven lang koud. Ideaal! Want zeg eerlijk: lauwe wijn tijdens het feesten, daar wordt toch niemand blij van?

Je shopt de blikjes van 2Wine bij de Albert Heijn bij jou in de buurt of online. Kijk hier voor meer info.