Het festivalseizoen staat voor de deur! 10 festivals die je niet mag missen

festival seizoen 2Wine

We hebben er jaren op gewacht en vanaf dit weekend mogen we eindelijk weer. Het festivalseizoen van 2022 gaat van start! Haal je festivalpakje maar uit de kast en race naar de (online) ticketbalie, want deze festivals mag je dit jaar niet missen.

Houd er rekening mee dat er een run is op festivaltickets. Niet zo gek, want iedereen staat te trappelen om weer te feesten. Wees er dus snel bij! Of speur het internet af naar tweedehandstickets. 

1. Paaspop: 15 t/m 17 april

Paaspop Festival is van 15 april t/m 17 april in Schijndel in Noord-Brabant. Net als veel festivals werd ook Paaspop in 2020 afgelast. In 2022 zijn ze eindelijk weer terug. En leuk nieuwtje: je kunt de 2Wine blikjes bij Paaspop scoren! 

Een paar grote namen die dit jaar op Paaspop staan zijn: Anouk, Kensington, Di-rect, Guus Meeuwis, Davina Michelle, Krezip, Snelle, Snollebollekes en nog veel meer.

Het festival bestaat al erg lang, sinds 1974 om precies te zijn. Destijds bezochten 2.500 muziekliefhebbers het festival, nu zijn dat er 90.000. Toen stond er één toiletwagen en smeerde de organisatie zelf broodjes frikandel. Dat kun je je nu toch niet meer voorstellen?! 

2. Coachella: 15 t/m 24 april

Wie kent het niet? Coachella Valley Music and Arts Festival is voor velen het absolute bucketlist-festival. Het zesdaagse festival wordt gehouden in Indio in Californië.

Niet alleen de acts zijn legendarisch, ook de bezoekers, outfits en kunst worden door de hele wereld bekeken. Een kaartje is niet goedkoop: vanaf zo’n 360 euro. 

Een paar grote namen die dit jaar op Coachella optreden, zijn: Ye, Harry Styles, Måneskin, Stromae, Billie Eilish, Doja Cat en nog veel meer.

Coachella Festival

3. DGTL Amsterdam: 15 t/m 17 april

‘We have two words for you: welcome back!’ kopt DGTL Amsterdam bovenaan hun website. Wij hebben er in ieder geval zin in! Dit festival vindt altijd plaats tijdens het paasweekend op de NDSM-werf in Amsterdam en focust zich op elektronische underground muziek.

Een paar grote namen die dit jaar op DGTL Amsterdam staan, zijn: Âme & Dixon, Job Jobse, Jon Hopkins, KI/KI, Paula Temple, Philou Louzolo en veel meer.

4. Amsterdam Open Air: 4 en 5 juni

In het weekend van 4 en 5 juni is ook AOA weer terug in het Gaasperpark van Amsterdam. Zonnetje, wijntje, zie jij jezelf al staan? Op AOA kun je elektronische muziek, visual arts en veel culinaire hotspots verwachten.

5. Best Kept Secret: 10 t/m 12 juni

Dit driedaagse indiefestival wordt gehouden in het Noord-Brabantse Hilvarenbeek en komt dit jaar terug met een topper! De band The Strokes komt optreden. Dat is de eerste keer in 16 jaar dat ze weer in Nederland optreden.

6. Pinkpop: 17 t/m 19 juni

Het begint inmiddels een ware klassieker te worden: Pinkpop bestaat al meer dan een halve eeuw. Per dag trekt het ongeveer 68.000 bezoekers. Hier moet je zijn voor de gigantische acts en de allergrootste artiesten. De toppers van dit jaar? Pearl Jam en Metallica!

7. Defqon.1: 23 t/m 26 juni

Dit dancefestival is niet meer weg te denken in Nederland. Liefhebbers van hardstyle, hardcore en raw hardcore muziek moeten hier absoluut bij zijn. Het festival duurt drie dagen met natuurlijk als klap op de vuurpijl The Endshow. Deze eindshow (inclusief vuurwerk) is waar iedereen de volgende dag over praat.

Festival seizoen 2wine

8. Awakenings: 16 en 17 april & 29 t/m 31 juli

Ook het bekende zomerfestival Awakenings keert dit jaar weer terug. En omdat ze 25 jaar bestaan, doen ze dat met twee edities. Eén tijdens het paasweekend in Spaarnwoude en een nieuw evenement in Hilvarenbeek, in juli. Hier staan drie dagen techno-grootheden op het terrein.

9. Zwarte Cross: 14 t/m 17 juli

Tientallen podia en honderden acts in alle genres: Zwarte Cross is back! Het is het grootste betaalde muziekfestival van Nederland en de grootste motorcross ter wereld. De Zwarte Cross staat bekend om de typische, Achterhoekse gezelligheid. Onder andere Kensington, Typhoon en De Jeugd van Tegenwoordig treden op.

10. Lowlands: 19 t/m 21 augustus

Need we say more? Lowlands is al jaren hét festival voor de muzikale alleseter. Van de headliners van vandaag tot de helden van morgen. Van alternatief tot pop. Lowlands heeft ook dit jaar weer alles. Toppers van dit jaar zijn onder andere Stromae en Arctic Monkeys.