Dé perfecte borrelwijn voor de feestdagen

2wine borrelwijn tip

De maand december staat voor feestjes, uitgebreid dineren, samenzijn met geliefden én eindejaarsborrels. En die laatste vraagt natuurlijk om een goede, mousserende wijn. Het liefst een die toegankelijk, niet te duur en lekker is. De 2Wine brut is de borrelwijn die je zoekt! Want zeg nou zelf: een bubbel bij de borrel doet het altijd goed, toch?

Een bubbel bij de borrel

Tijdens de feestdagen borrelen we heel wat af. ‘s Avonds op de bank met een knusse kerstfilm of tijdens de verschillende eindejaarsborrels die door je werk, vrienden en familie worden georganiseerd. En zo’n borrel vraagt natuurlijk om een goede wijn.

2Wine brut

Spaanse tapas, Hollandse kaasjes, charcuterie, olijven, tapenades… Bij een borrel komen ontzettend veel soorten smaken voorbij. Dat vraagt om een toegankelijke wijn die overal goed bij past. De 2Wine mousserende wijn is een sprankelende frizzante, verrassend droog, sappig, fruitig en brengt het feest overal op gang.

Daarbij komt de 2Wine brut in een handzaam blikje van 250 milliliter: precies genoeg voor twee glaasjes wijn. Voor jezelf of om te delen met een vriend(in). Bovendien is een blikje wijn perfect voor de spontane borrels: een blikje is namelijk binnen no time koud (lees hier hoe dat werkt) én je neemt ‘m makkelijk mee voor onderweg. 

Welke borrelhapjes passen bij bubbels?

Een borrel zonder hapjes is als een bruisende wijn zonder bubbel. Maar hoe combineer je de 2Wine brut? Een paar ideeën: 

  • Bij een borrel hoort natuurlijk een borrelplank. Vooral charcuterie matcht goed bij de 2Wine brut, net als zachte kazen zoals brie en camembert.
  • Schaal- en schelpdieren zoals garnalen, gamba’s en mosselen samen met de 2Wine brut zijn een match made in heaven. Met name oesters zijn heerlijk: feestelijk én extra lekker met een mousserende wijn!
  • Ben je een zoetekauw? Een bubbel past gelukkig erg goed bij baksels (we drinken niet voor niets champagne bij de oliebollen). Kies bijvoorbeeld voor (appel)beignets. Het fruitige van de frizzante haalt de fruitige beignet nog meer naar boven. 

Verschillende wijnen voor bij de borrel

Een mousserende wijn is een absolute topper voor bij de borrel, maar smaken verschillen. Sommigen genieten meer van een rosé of witte wijn. Juist op die momenten is wijn in blik een handige oplossing. Je hoeft namelijk niet voor iedereen een nieuwe fles open te maken, maar je pakt gewoon een ander blikje! Zo houd je verspilling tegen.