Aperol Spritz recept: zo maak je dit frisse, oranje drankje!

aperol spritz 2wine blog

Bij Koningsdag hoort natuurlijk een lekker oranje drankje. Wij zijn fan van de Aperol Spritz! Vooral wanneer buiten de temperatuur stijgt, is dit Italiaanse drankje heerlijk verfrissend. Geniet ervan in de tuin, het park, op de boot of op een feestje. Wij hebben het perfecte Aperol Spritz recept voor je.

Uiteraard kun je dit frisse drankje het hele jaar door drinken, maar met Koningsdag kom je er extra door in de oranjesferen. Aperol Spritz is bitterzoet, fris en lekker bruisend. Geen wonder dat het bij velen een favoriet is in de zomermaanden. 

Tip voor een Aperol Spritz recept

De ultieme tip? Maak het drankje met een blikje brut in plaats van een fles prosecco of brut. Wel zo handig! Zo hoef je niet gelijk de hele fles leeg te drinken of de rest weg te gooien. Met een blikje heb je precies genoeg om twee grote (wijn)glazen te vullen. Je kunt met een blikje 2Wine ook een Aperol Spritz on the go maken. Leuk voor bij een picknick, of tijdens Koningsdag met een boottochtje door de grachten. 

Ingrediënten voor 2 glazen:

  • 1 blikje 2Wine brut
  • 150 milliliter Aperol 
  • 80 milliliter koolzuurhoudend water 
  • Een halve sinaasappel
  • 12 ijsklontjes

Bereiding

Begin met het boenen van de sinaasappel. Snijd er 1 schijfje af per persoon. Vul vervolgens een groot wijnglas met de ijsklontjes. Houd ongeveer 6 ijsklontjes per glas aan. Schenk de 2Wine brut (een half blikje per persoon), Aperol en het koolzuurhoudende water bij de ijsblokjes. Werk je met een barmaatje? Houd dan de volgende delen aan: 3 delen brut, 2 delen Aperol en 1 deel koolzuurhoudende drank. Serveer ten slotte met het sinaasappelschijfje. Cheers!

Houd je meer van sinaasappelsap? Wat dacht je van dit Mimosa recept?