7 x podcasts over wijn

zo vul je picknickmand 2Wine

Blikjes wijn en podcasts hebben één ding gemeen: ze zijn ideaal voor onderweg. Lekker in het park, met een goede podcast op en een blikje wijn in je hand. Zie jij dat wel zitten? Wij hebben 7 podcasts over wijn voor je opgezocht. Zo leer je nog eens wat! 

1. Wijncast

We beginnen met deze podcast van onze zuiderburen. De Belgische radiomaker Dennis van den Buijs gaat in gesprek met boeiende wijnmensen. Ben jij een fervent wijnliefhebber en houd je wel van een goed verhaal? Dan moet je zeker deze podcast even luisteren. 

2. Klare wijn Podcast

“Geen snobistische taal, geen technisch geleuter, geen gezever over terroir. Nee, gewoon in normale taal uitleggen wat je van een bepaalde wijn vindt”, zo omschrijft de podcastmaker. Houd je wel van deze duidelijk taal? Dan moet je bij deze podcast zijn. Van etiketten op de wijn en Nederlandse wijnpioniers tot bijzondere wijnlanden en de geschiedenis van rosé: niets blijft onbesproken.

3. Wine 101

Deze podcast is een leerzame podcast voor de alledaagse wijnliefhebber. Een keer per week kun je je onderdompelen in de wereld van wijn. Van hoe wijn wordt gemaakt tot de geschiedenis van bepaalde wijnregio's: alles komt aan bod.

4. I’ll Drink to That! Wine Talk

Voormalig sommelier Levi Dalton interviewt beroemde en deskundige wijnpersoonlijkheden in zijn kleine appartement. Dat levert leuke en ontluisterende gesprekken op! Ze hebben er al zo’n 500 afleveringen op zitten, dus je hebt genoeg luistermateriaal.  

5. Wine Times

In deze podcast delen comedian Suzi Ruffell en Sunday Times-wijncolumnist hun liefde voor wijn. Houd je van Britse humor? Dan is deze podcast wat voor jou. Dus pak een wijntje, leun achterover en geniet van een podcast vol gelach, levendige gesprekken en interessante wijn.

6. Wat schenken we vandaag?

In deze podcast, gemaakt door Albert Heijn, beantwoorden wijnjournalisten Harold Hamersma en Esmee Langereis je meest brandende wijnvragen en krijg je bijpassende wijntips. Welke wijn schenk je op een feestje? En welke is geschikt tijdens een barbecue? Er zijn in totaal 10 afleveringen. 

7. Le Club & Sommeljj De Podcast

Twee jonge wijnkenners raken niet uitgepraat over wijn en nemen dat gekeuvel op in een podcast. De aspergewijnen van dit jaar, wintersportwijnen, wijnspijscombinaties en hoe je rode wijn maakt. Erg leuk en leerzaam!