4 wijn hacks voor hete zomerdagen

wijn snel koud 2wine wijn hacks

Het is zomer en het is heet! En niets is zaliger dan een lekker koud wijntje op een warme zomerdag. Maar één ding wil je absoluut voorkomen: lauwe wijn. No stress! Wij geven je 4 hacks om wijn koud te krijgen en te houden.

 

1. Wijn in blik: koud in 2 minuten! 

Ja, je leest het goed: een blikje wijn krijg je binnen 2 minuten koud. Ideaal voor de momenten waarop je even snel naar het park racet om je vrienden te ontmoeten voor een gezellige picknick

Vul een kom of koeler voor de helft met koud water en de andere helft met ijsblokjes. Voeg 2 grote eetlepels keukenzout toe en leg hierin de blikjes wijn. Door water, ijs en zout te mengen, ontstaat er een reactie waarbij het vriespunt verlaagd wordt. 

Lees ook: Zo heb je binnen 2 minuten koude wijn

2. Druiven als ijsklontjes

Toch te laat om de wijn op tijd koud te zetten? Je kunt natuurlijk een ijsklontje toevoegen, maar dat maakt je wijn waterig. Zonde! Een goed alternatief is om wat witte druiven in te vriezen en deze als ijsklontjes te gebruiken. Lekker fris en fruitig. En je hebt na het opdrinken van de wijn nog een snack onderin je glas.

3. Wijn ijsblokjes

Nóg beter is om restjes wijn in een ijsblokjesvorm te gieten, zodat je wijn ijsklontjes hebt bij je volgende drinksessie. Handig als een blikje 2Wine nét te veel is voor jou alleen (je haalt 2 glazen uit 1 blikje). Dit is niet alleen een originele, frisse manier om je wijn te serveren, je voorkomt ook wijnverspilling!

4. Maak wijn ijsjes

IJs gemaakt van wijn: waarom ook niet? Als het zinderend heet is, wil je waarschijnlijk niets liever dan een ijsje. Combineer het beste van twee werelden en maak (witte) wijn ijsjes.

Meng in een kan 1 blikje 2Wine wit, het sap van een halve limoen, 100 ml suikersiroop (maak je zelf door water en suiker in een steelpannetje langzaam aan de kook te brengen) en meng door elkaar. Doe het mengsel in ijsvormpjes, top af met dun gesneden limoenschijfjes en plaats het in de vriezer.

Ben je meer van de fruitige ijsjes? Combineer de witte wijn dan met sinaasappellikeur, limoensap, fruitsap en dun gesneden fruit naar keuze (aardbei, perzik, ananas: wat je lekker vindt). Het resultaat zijn heerlijke sangria ijsjes! Drink jij je sangria liever uit een glas? Wij hebben een lekker recept voor je.

Cheers!