4 dingen die je nog niet wist over de 2Wine brut

2wine mousserende wijn

Waar is dat feestje? Dan zorgen wij voor een lekkere bubbel! De 2Wine brut geeft aan iedere gelegenheid een feestelijk gevoel. Maar deze brut is veel meer dan ‘alleen’ een mousserende wijn. Wist je deze 4 feiten al bijvoorbeeld?

1. Vegan wijn

De 2Wine brut is een vegan wijn. Huh, maar is niet elke wijn vegan? Nee, want veel wijnmakers gebruiken bij de filtering van de wijn producten met een dierlijke oorsprong, zoals caseïne (melkeiwit), vislijm (viseiwit) of gelatine (dierlijk eiwit). Dus mocht jij of een van je vrienden veganistisch zijn, dan kun je deze brut gerust schenken!

2. De Glera druif

De brut is een blend van de Glera druif, Chardonnay en Verduzzo. Wist je dat die eerste druif, de Glera, dezelfde druif is als die voor prosecco wordt gebruikt? De Glera komt vooral voor in de wijnstreek Veneto in het noordoosten van Italië. De kleur van de schil is goudgeel en de druif heeft een frisse zuurgraad en een lage suikervorming. Het resultaat? Een sprankelende frizzante voor de bon vivant!

Lees ook: Glera: alles over deze Italiaanse druif

3. ‘Brut’

De 2Wine brut is dus een frisse bubbel, maar wat betekent ‘brut’ eigenlijk? Brut is een Franse term die wat zegt over de droogte van de mousserende wijn. Brut is droog en dulce is zoet. Het zegt dus niets over de herkomst of de soort druif. Dat is bij prosecco, champagne en cava wél het geval.

Lees ook: Dit zijn 10 wijntermen die je moet weten.

4. Lekker bij oesters

De brut is fris, droog en vriendelijk en is een echte aanrader bij een lekkere borrel met vrienden. Maar wat voor eten kun je hier het beste bij serveren? Vooral oesters combineren erg goed met een brut. En dat is niet alleen door het feestelijke tintje van de twee. De brut is een frisse wijn die de smaak van oesters niet overheerst. Maar ook antipasti, scampi of een feestelijke brunch met een (gepocheerd) eitje passen goed bij de brut. Tip: maak mimosa’s door de brut te mengen met sinaasappelsap. Cheers!