10 x voordelen van wijn in blik

voordelen wijn in blik 2Wine

Wijn in blik: misschien heb je het nog nooit gedronken. Bij bier zie je het volop, de supermarkt puilt uit van de vrolijkste blikjes bier. Bij wijn gaat het vooralsnog wat langzamer. Zonde, want wist je dat wijn uit blik ontzettend veel voordelen heeft? Wij zetten ze voor je op een rij.

1. Blikjes wijn zijn ideaal voor onderweg

Een picknick, boottochtje of dagje aan het strand: het zijn de perfecte gelegenheden voor een wijntje uit blik. Het blikje is toegankelijk en makkelijk drinkbaar. Zie jij jezelf al liggen op het strand, met in de ene hand een goed boek en in de andere hand een lekkere 2Wine rosé? Hebben je vrienden last minute besloten om naar het park te gaan maar is de wijn nog niet koud? Cross nog even naar de winkel voor een blikje, neem een coolpack mee en je wijn is supersnel op temperatuur.

2. Geen kurkentrekker nodig

Stel, het is lekker weer en je vaart met vrienden door de grachten van jouw favoriete stad. Muziekje aan, handdoek mee en natuurlijk: een goede fles wijn. Maar zul je net zien: je bent de flesopener vergeten. 

We’ve all been there. Met wijn in blik zijn al je problemen als sneeuw voor de zon verdwenen. Geen gedoe, blikje in je zak en gaan!

3. Geen glazen nodig

Een ander voordeel van wijn in blik is dat je geen glazen nodig hebt. Handig voor als je met een grote groep mensen bent! Drink jij liever je wijn uit glas? Dat kan natuurlijk ook, schenk het blikje gewoon over. Het is your choice!

4. Wijn in blik is (net zo) lekker!

Een veelgehoorde vraag bij wijn in blik is of de wijn altijd zoet is. Het korte antwoord is: nee! De wijnen van 2Wine zijn alle drie fris, licht en toegankelijk. 

Producten in blik gaan jarenlang mee. De inhoud is namelijk beschermd tegen zuurstof, licht, vocht en andere invloeden. Hierdoor behouden de wijnen hun eigenschappen en smaak. En blijven de bubbels van de brut optimaal bruisen! Net zoals op de dag dat ze in het blikje gingen. Bij wijn in glas is dat wel anders.

5. Wijn in blik is lekker snel koud

We zeiden het hierboven al even: blikjes wijn zijn binnen no time op de juiste temperatuur. Handig voor als je onverwacht bezoek krijgt. Wanneer je dan gauw nog even besluit een fles wijn te halen, krijg je die natuurlijk nooit op tijd koud. Wijn uit blik is your answer! Ben je onderweg? Leg dan een paar blikjes 2Wine in een emmer met ijs of neem een coolpack mee in je tas. 

6. Minder (wijn)verspilling

Het blikje wijn van 2Wine is 250 ml. Dit is precies genoeg voor twee glazen. Perfect om te delen of lekker voor jezelf te houden zonder dat je er meteen een hele fles voor hoeft open te trekken. 

En omdat het blikje wijn altijd een goede hoeveelheid is, hoef je minder wijn te verspillen. Naar schatting spoelen we namelijk per jaar ongeveer 45 liter aan dranken door de gootsteen of het toilet! 

7. Wijn in blik is het duurzaamste verpakkingsmateriaal

Misschien denk je: ik breng mijn wijnfles naar de glasbak, dus dan ben ik toch goed bezig? Maar wist je dat er maar een klein deel van het glas gerecycled wordt? Bij groen glas gaat het om ongeveer 75 procent en wit glas ongeveer 40 procent. 

Een blikje wijn is een veel duurzamere optie. Waar glas na verloop van tijd inboet aan kwaliteit, blijft de kwaliteit van blik goed en heeft het daardoor een betere recycling. Sterker nog, blik is de meest gerecyclede verpakking in Nederland. Zorg er wel voor dat je het in de goede afvalbak doet (PMD). Haalt jouw gemeente geen PMD op? Dan kan het blik vaak gewoon bij het huisvuil. Vervolgens wordt het met grote magneten uit het huisvuil gevist. Daarna wordt het omgesmolten en wordt er weer een nieuw blikje van gemaakt. 

8. Handig voor als je niet kunt kiezen

Wit, rosé of met een bubbel? Vind je het lastig om te kiezen waar je zin in hebt? Drie flessen open maken is ook zo zonde… Maar drie blikjes kopen is helemaal niet zo gek. Zo heb je voor iedere gelegenheid een wijntje in huis. Houd je een feestje en heb je vrienden met veel verschillende smaken? Geef ze de keuze! Zonder dat je meteen allerlei flessen wijn in huis hoeft te halen.

9. Het ziet er vrolijk uit!

Niet geheel onbelangrijk: de blikjes wijn van 2Wine zien er ontzettend gezellig uit. Leuk om mee in het park te paraderen. En vergeet natuurlijk je Instagram feed niet. 

10. Vriendelijk voor je portemonnee. 

En last maar zeker niet least: het is vriendelijk voor je portemonnee. De blikjes wijn van 2Wine zijn te koop bij Albert Heijn voor €2,49 per blik. 

Geraadpleegde bron: milieucentraal.nl